Vinnyt 65 - Januar 2018

 

Kære vinklubmedlem

Velkommen til Vinnyt nr. 65, samt et hjerteligt velkommen til 2018. Et 2018 fyldt med spændende og inspirerende arrangementer og temaer.

Efter en hård jul, er jeg er selv gået over på 5-2 kuren (5 dage med rødvin & 2 dage med hvidvin). Så kan det godt være undervejs i forløbet, at der kan komme lidt helligdage med Rosé også. Næste år kan det måske kombineres med lidt stenalderkost.

Igen i år vil vi i klubben bestræbe os på at ramme bredt med hensyn til valget af arrangementer og temaer. Forstået på den måde, at vi ud over de faste arrangementer (Sommerfesten, Julesmagningen) prøver at ramme bredt og inspirerende. Det betyder så også, at det kan ramme lidt uden for skiven, men det er jo også det, der er med til at gøre det ekstra spændende. I er velkomne til at hjælpe os med opvasken, feed back og inspiration.

Husk kontingent for 2018.

Nyt fra bestyrelsen

Bestyrelsen holdt møde tirsdag d. 23/1 og diskuterede blandt andet nyt navn til vinklubben, vi synes ikke længere at vi skal hedde noget med "Super", mere om dette til generalforsamlingen, hvor vi også vil fremlægge nye vedtægter. Husk at købe billet og gør din indflydelse gældende.
Forårs programmet er nogenlunde klart, og vi er allerede ved at presse druerne til efterårsprogrammet. Vi vil fremover bestræbe os på at komme tidligere ud med arrangement programmet, men kan nogen gange være svært at få de sidste detaljer på plads.Vi er derfor nødsaget til at gøre brug af teksten "Ret til ændringer forbeholdes", vi håber på jeres forståelse.
En af de varme beslutninger på mødet denne gang var indkøb af 2 grill, så er vi klar til de kommende arrangementer hvor der indgår grill.

Julesmagning

Til alle der deltog vil vi gerne sige tak for en rigtig hyggelig aften. Som altid var det smagsmæssigt udfordrende  at blande sild - snaps, juleøl fra Nørrebro og rødvin, for så at slutte af med ris a la mande og portvin.
Aftenens overraskelse var et par lokale sangfulge, der hjalp med at løfte julestemningen endnu højere.

Kommende arrangementer

2. februar. Vinsmagning med Anders Grøndahl. Fra tysk Riesling til italiensk livsnydervine. Vi skal have en Europæisk Vin duel, som Anders vil føre os igennem, med underholdende historier

16. marts er der generalforsamling. Forslag skal være formanden i hænde senest d. 8. marts 2018, skriv til sbvinklub@fensmark.net . Følg med på hjemmesiden hvor indkomne forslag vil blive offentliggjort.

20. april er der franske vine på programmet. Vi håber at få besøg fra et fransk vinhus Chateau Lecusse.

4. maj er det Mænd(s) Griller arrangeret af Jakob, Lone og Birgit, suppleret med Søren M Mogensen.
De tre berømte fra tøseaftenen + Søren (suppleant)

15. juni sommerfest (helt som vi plejer).

Vinanmeldelse

I forbindelse med 5-2 kuren er jeg bl.a. stødt ind i to vine jeg godt vil dele min oplevelser med.

Old World:

Jeg vil tage udgangspunkt i den anmeldelse der er oplyst på nettet. Bouqueten har præg af mørk bærfrugt, mokka, diskret eg og et strejf af delikate krydderier. De delikate krydderier kan måske godt være svære at definere og sætte mere præcis beskrivelse på, men bærfrugten, mokkaen og et strejf af eg kan jeg sagtens sætte mig ind i.
Smagen er mellemkraftig til kraftig og byder på en bred vifte af modne frugtnuancer, der fylder godt i munden. Ja her passe beskrivelse efter min mening også rigtig godt og der er nok heller ikke nogen tvivl om at man har prøvet at producere en rigtig pleaser vin.
Eftersmagen er lang og diskret krydret. Ja den holder en god eftersmag.
En vin der spænder bredt. Den går godt til næsten alle kødretter lige fra svinekød til oksesteg og den røde bøf.Det er en yderst fornuftigt vin der bidrager med meget af det mange efterspørger og til en fornuftig pris, set i Fensmark Brugsforening

Det skal lige siges, at hvis man søger efter den på nettet, vil der stå det er Zinfandel, men det er altså en fejl. Det er et ikke oplyst blend af Primitivo og Negromaro fra Puglia, men den gør det sådan set ganske udmærket og jeg tror sagtens at den kunne blive en populær hverdags vin. 

Efter dette var skrevet har jeg set den som månedens vin i brugsforeningen og at den har fået BT's guld.

http://www.gobivin.dk/Old-World-Vino-Rosso-Italiano

Bodegas Mas Alta, Artigas, Priorat 2009:

Drue sammensætningen i Artigas 2009: 70% Grenache noir, 25% Carignan and 5% Cabernet Sauvignon
Produktion: 26.600 flasker og 100 magnum
Modning 16 måneder på franske egetræs tønder.
Alkohol 15,6 %
Serverings temperatur 16-18 gC
Lagring : Drikkes nu
Bodegas Mas Alta Priorat
Deres marker er placeret i højden og udelukkende på schist ( en bjergart)  jord. Plantebestanden er taget fra et udvalg af gamle Carignan, Syrah, Grenache og Cabernet vinstokke.
De høster ikke druer i løbet af de første tre år efter plantningen. I stedet koncentrerer de sig om dannelsen af ​​hvert vin. Derved sikre de så, at hver plante er afbalanceret. Målet er at få en vinstok, der sikrer kvalitetsproduktion. Vinterbeskæring og udtynding er processer, der udføres afhængigt af hver vinstamme. Vinstokke er en gruppe individer, som alle er forskellige.
Området ligger mellem Barcelona, Zaragoza og Valencia.
Læs mere på Bodegas Mas Alta
Den var nok lige kraftig nok til min bøf wellington nytårs aften, med sine 15,6% byder den på en masse power. Så kan oven i købet erhverves til en overkommenlig pris, dvs. vi er over de 100kr. men under de 200 kr. set hos FensWine

Det var alt for denne gang vi ses i vinklubben

Jakob Boje Frydkjær


Tilbage til forsiden Gå til shoppen